Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Μπίλντεμπεργκ 2011


Ορισμένες από τις αποφάσεις της Συνάντησης που έλαβε χώρα στις 9-12 Ιουνίου στην Ελβετία όπως τις κατέγραψε το περιοδικό HELLENIC NEXUS-Ιούλιος 2011.



Απόσπασμα 1ο :Το θέμα του υπερπληθυσμού

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Jim Tucker,που επικαλείται αξιόπιστη πηγή μέσα από τη Λέσχη των Μπιλντεμπέργκερς, ένα από τα κορυφαία θέματα στην ατζέντα της φετινής συνάντησης ήταν και η πιθανότητα πολέμου στη Μέση Ανατολή.Η πηγή του Tucker, που είναι και μέλος της Τριμερούς Επιτροπής, δήλωσε ότι τα μέλη της Λέσχης πιστεύουν πως υπάρχει ήδη υπερπληθυσμός στον πλανήτη και ο πόλεμος ίσως αποτελεί μια μικρή λύση του προβλήματος.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Tucker, τα μέλη της Μπίλντεμπεργκ είναι ιδιαίτερα θορυβημένα από τη δραστηριότητα και τις αντιδράσεις των διαφόρων αυτονόμων εθνικών κινημάτων, αλλά και την κάλυψη τη συνάντησής τους από εναλλακτικά ΜΜΕ.
Για τον λόγο αυτό, έχουν αρχίσει να διαρρέουν πληροφορίες <<από μέσα>>.Ακόμα,προσέγγισαν τον μεγάλο επιχειρηματία των ΜΜΕ,
Rupert Murdoch, ώστε να πιέσει τις εφημερίδες Guardian και Irish Times να υποβαθμίσουν το ρεπορτάζ τους για τη λέσχη Μπίλντερμπερκ-κάτι, όμως, που τελικά δεν έγινε δυνατό.


2ο απόσπασμα: Επιμήκυνση της Οικονομικής Κρίσης…

Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πήραν τα μέλη της Μπίλντερμπερκ ήταν να υπάρξει προσπάθεια για την παράταση της οικονομικής κρίσης, ώστε όλες οι ελεγχόμενες από αυτούς τράπεζες και χρηματοοικονομικοί οργανισμοί να αυξήσουν τα κέρδη τους ακόμα περισσότερο.Συγκεκριμένες αποφάσεις αφορούν την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που θα τις σπρώξει στη χρεοκοπία και σε κοινωνική κρίση πρωτο φανούς μεγέθους!
Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να φτάσουν στα ύψη καθώς, σύμφωνα με τις αποφάσεις της παγκόσμιας ελίτ, είναι και αυτός ένας τρόπος για να γονατίσουν τις εθνικές Οικονομίες διαφόρων κρατών.Παράλληλα, μεθοδεύεται ο <<θάνατος>> του δολαρίου, η εκρηκτική αύξηση του κόστους όλων των ενεργειακών πηγών, καθώς και η δημιουργία χάους και συνθηκών αναρχίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το σχέδιο των μελών της Λέσχης δείχνει να είναι η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, η επιβολή αυστηρότατων μέτρων, η δημιουργία προβλημάτων δανεισμού σε διάφορες χώρες, η μονοπώληση του πλούτου και της δύναμης, και η χρήση μιας παρατεταμένης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ως δικαιολογίας για τη επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, ενός κοινού παγκόσμιου νομίσματος και ενός σκληρότερου αστυνομικού κράτους, με τη χρήση υψηλού επιπέδου τεχνολογίας.

3ο απόσπασμα: <<Η Ελλάδα είναι νεκρή>>…

Για τη χώρα μας η συνάντηση του 2011 παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η κρίση χρέους της Ελλάδας ήταν ένα από τα βασικά θέματα της αντζέντας. Βέβαια, τα συμπεράσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, αφού παρουσιάζουν την Ελλάδα ως <<νεκρή>> οικονομικά και χρεοκοπημένη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Λέσχη προβλέπει η ανεργία στην Ελλάδα να ξεπεράσει το 25% μέσα στην επόμενη διετία.
Από ελληνικής πλευράς, οι σημαντικές παρουσίες στη συνάντηση ήταν αυτή του πρώην Υπουργού Οικονομίας και νυν Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Παπακωσταντίνου, του προέδρου της ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκά Τσούκαλη, του προέδρου της Coca-Cola Hellas, Γιώργου Δαυίδ και του επικεφαλής οικονομολόγου της Eurobank, Γκίκα Χαρδουβέλη.

Σχόλιο HN:Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο πλανήτης δεν έχει να περίμένη τίποτα καλό,το αντίθετο μάλιστα…

ΠΗΓΗ:HELLENIC NEXUS- ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου