Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η Φθορίωση μειώνει το ΙQ και Δημιουργεί Προβλήματα Υγείας

Μια πρόσφατη κινεζική μελέτη συμπέρανε ότι η χαμηλή δόση φθοριούχου νατρίου στο πόσιμο νερό μειώνει το δείκτη νοημοσύνης, ειδικά στα παιδιά. Αυτή είναι η εικοστή τέταρτη τέτοια διεθνής μελέτη με το ίδιο συμπέρασμα. Το φθοριούχο νάτριο έχει επίσης σχετιστεί με τη μειωμένη γονιμότητα και τα χαμηλότερα σπερματικά επίπεδα.
Άλλα θέματα υγείας που προκύπτουν από τη βασική λειτουργία του φθοριούχου νατρίου ,είναι η ικανότητα του να σταματήσει την παραγωγή του θυροειδούς.Κάποτε το χρησιμοποιούσαν και
για να εμποδίσουν τον υπερθειροειδισμό(υπερλειτουργικός θυρεοειδής).Έτσι εάν ι θειροειδής σας είναι κανονικός, θα μειωθεί σε υποθειροειδισμό,που οδηγεί σε έναν μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας.

Το φθορίδιο του νατρίου συσσωρεύεται και αποθηκεύεται στα κόκκαλα, όπου μετατοπίζει το ασβέστιο και τα αποδυναμώνει.Ο κωνοειδής αδένας απορροφά πολύ περισσότερες από τις ουσίες που τίθενται στο 70% του παρεχόμενου νερού στις ΗΠΑ,ενώ στο μεταξύ οι επιστημονικές έρευνες και οι δημόσιες διαμαρτυρίες δε λαμβάνονται υπόψη.

Θέματα Υγείας 

Παρακάτω αναφέρονται ορισμένα από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η πόση φθοριωμένου νερού:

  • Διαταραχή του θειροειδούς: Επηρεάζει το πλήρες ενδοκρινικό σύστημα και οδηγεί σε παχυσαρκεία και διαβήτη
  • Νευρολογικές Διαταραχές:Μείωση IQ και αδυναμία εστίασης,Λήθαργο, Κόπωση, ενδεχομένως Ινομυαλγία.
  • Διαταραχές της Μελατονίνης: Διαταραχές ύπνου, Αυξημένη γήρανση, Χαμηλότερη Ανοσία στον Καρκίνο.
  • Νόσος Αλτσχάιμερ
  • Κωνοειδής αδένας:Αποτιτάνωση αυτού του αδένα που βρίσκεται στη μέση του εγκεφάλου. 
  • Καρκίνος   

    Θα ακολουθήσει συνέχεια του άρθρου με τις κατηγορίες φθοριδίου αλλά και με τρόπους αποφυγής της πόσης φθοριωμένου νερού.
     Μετάφραση: Έρευνα κ΄ Επιστήμη
    Πηγή: naturalnews.com

    Όταν " μιλάνε " οι νεκροί…

    Μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη επιβεβαιώνει την σχέση του μνημείου του Stonehedge με τους Μεσογειακούς ταξιδευτές, δηλαδή τους Μινωίτες, τους Μυκηναίους ή τους Μινύες.


    Δύο σκελετοί που βρέθηκαν 3 χμ. από το μνημείο και εξετάσθηκαν από ειδικούς απεδείχθησαν Μεσογειακής προέλευσης, ενώ η ηλικία τους εκτιμήθηκε με την μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα στο 1.550 π.Χ..




    Από την εξέταση των δοντιών τους με ισότοπα στροντίου και οξυγόνου , η κυρία Jane
    Evans του εργαστηρίου NIGL μας βεβαιώνει πως η περιοχή της ταφής τους διαφέρει από την περιοχή όπου πέρασαν την παιδική τους ηλικία, η οποία τοποθετείται στη Μεσόγειο.
    (ο ένας μάλιστα προκύπτει ότι ήταν 14χρονος γόνος πλούσιας οικογένειας και αυτό είναι μια σημαντική ένδειξη πως τέτοια μακρινά ταξίδια δεν περιορίζονταν σε ενήλικες και επαγγελματίες ταξιδευτές )Είναι βεβαίως γνωστό ότι την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν πολλοί λαοί από την Μεσόγειο, με επαρκείς γνώσεις ναυσιπλοΐας ώστε να κάνουν μακρινά ταξίδια (οι Φοίνικες εμφανίζονται κυρίως μεταξύ 1200-800 π.Χ.) και βέβαια ούτε οι Έλληνες της εποχής εκείνης περιορίζονταν στα σημερινά στενά όρια του Ελλαδικού γεωγραφικού χώρου.

    Έτσι δίδεται απάντηση σε κάποιους οι οποίοι υπεστήριζαν πως τυχόν Μυκηναϊκά ίχνη στο Stonehedge μπορεί να μεταφέρθηκαν ή να χαράκτηκαν αργότερα εκεί και ότι δήθεν δεν αποτελούν απόδειξη για την κατασκευή του μνημείου από τους Έλληνες.




    Οι χάνδρες από ήλεκτρον που βρέθηκαν στο σκελετό του 14χρονου, σε σχέση με τα ελλαδικά ευρήματα της Γερμανίας του 1300 π.Χ. από την ομάδα του Hans Peter Duerr, επιβεβαιώνουν τη μεγάλη εξάπλωση των Ελλήνων στην Ευρώπη για μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδο. Έλληνες Μυκηναίοι έκαναν αποικίες στην Γερμανία, στην κοιλάδα του ποταμού Amper κοντά στο Μόναχο, τουλάχιστον από το 1560 π.Χ. –σύμφωνα με το ινστιτούτο Doemer- όπου βρέθηκαν επίσης χάνδρες από ήλεκτρο με χαραγμένη μάλιστα τη γραμμική γραφή Β ! (ανασκαφή από τον Manfred Moosauer, ερασιτέχνη αρχαιολόγο)

    Σύμφωνα και με τον Βρετανό αρχαιολόγο Stanley Casson, οι Έλληνες είχαν εξερευνήσει τις Βρετανικές Νήσους από την 3η χιλιετηρίδα π.Χ, για την εξαγωγή κασσίτερου.

    Όλα αυτά επιβεβαιώνουν από ευρήματα και επίσημες εκτιμήσεις ξένων μάλιστα επιστημόνων, ότι υπήρχαν Ελληνικές εμπορικές και πολιτισμικές δραστηριότητες σε χώρους πέραν του Αιγαίου, πολύ νωρίτερα από την εποχή που κάποιοι θέλησαν να μας κάνουν να πιστέψουμε, ότι οι Έλληνες ‘κατήλθαν΄από το Βορρά...


    Κώστας Σκανδάλης.