Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Θεραπεία καρκίνου - Η μερική αναγνώριση της Ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας

ΔΕΙΞΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


Όλοι γνωρίζουμε τον πανίσχυρο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, τον περίφημο FDA, που πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για μεροληπτική «κάλυψη» των χημικο-φαρμακευτικών εταιριών και για τον «πόλεμο» που ασκεί εναντίον των εναλλακτικών θεραπειών και μεθόδων.

Εκατοντάδες υποθέσεις εκκρεμούν στα αμερικανικά δικαστήρια που αφορούν διώξεις του FDA εναντίον επιστημόνων και γιατρών που έχουν επιτυχώς παρουσιάσει μη χημικές θεραπευτικές μεθόδους για πολλές ασθένειες. Ουδεμία, επίσης, κλινική μελέτη δεν μπορεί να λάβει πιστοποίηση ως θεραπευτική μεθοδολογία, πρωτόκολλο ή άλλη επιτυχής εναλλακτική μέθοδος, εάν προηγουμένως δεν έχει την έγκριση του FDA.

Σε πολλά άρθρα έχουμε δείξει ότι μια τεράστια πληγή των κρατικών δαπανών είναι τα χρήματα για την κάλυψη των πανάκριβων αντικαρκινικών θεραπειών. Ένα ολόκληρο κύκλωμα από γιατρούς, φαρμακευτικές και ασφαλιστικές εταιρίες και κάθε λογής ενδιάμεσους, «ρουφά» συνεχώς απίστευτα ποσά από τις κρατικές οικονομίες, εν ονόματι της καταπολέμησης του καρκίνου. Θα πρέπει, λοιπόν, να ληφθούν πλέον κάποια δραστικά μέτρα προς την κατεύθυνση της αναζήτησης άλλων μεθόδων αντιμετώπισης της «επάρατης νόσου».

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται -επιτέλους- και η μερική άρση (από τον FDA) των απαγορεύσεων για δοκιμές ηλεκτρομαγνητικών συσκευών για την καταπολέμηση του καρκίνου. Και, ήδη, μία από αυτές έχει εγκριθεί και χρησιμοποιείται για θεραπεία καρκίνων στον εγκέφαλο.

Πάνω από 10 χρόνια σκληρής και επισταμένης έρευνας το αποδεικνύουν πλέον περίτρανα: το θαυματουργό «κουτάκι» του ιατρού-καθηγητή Γιοράμ Παλτί θεραπεύει τον καρκίνο!

Ο καθηγητής Ηλεκτροφυσιολογίας και Βιοφυσικής του Technion-Israel Institute of Technology στη Χάιφα κατάφερε να ανατρέψει τα κατεστημένα και να κάνει τη μεγάλη αλ­λαγή στη θεραπεία του καρκίνου!

Διοχετεύοντας από τη συσκευή του, τη NovoTTF-lOOL, ένα ανώδυνο και ακίνδυνο ρεύμα με συχνότητα 100 έως 300 χιλιοκύκλους, και με ένταση πεδίου από 1 έως 10 Βολτ/ανά εκατοστό, καταφέρνει να χτυπάει τα καρκινικά κύτταρα τη στιγμή που πάνε να πολλαπλασιαστούν και να τα «διαλύει» στην κυριολεξία! Η συσκευή του έχει ήδη ευρωπαϊκό CE-Mark, οπότε και έγκριση για χρήση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες!


Η συσκευή NovoTTF-lOOL

Η αρχή των δοκιμών που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία έγινε για το γλοιοβλάστωμα στον εγκέφαλο. Σε σύντομο διάστημα προγραμματίστηκαν δοκιμές και για τον καρκίνο του μαστού. Επίσης, έχουν γίνει επιτυχείς κλινικές δοκιμές σε εκτεταμένους καρκίνους των πνευμό­νων στην Ελβετία και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ας πάμε τώρα να δούμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Η εταιρία Νονο-cure, που παράγει τη συσκευή NovoTTF-100Α, ανακοίνωσε στις 16 του περασμένου Απριλίου ότι ο FDA ενέκρινε τη χρήση της για τη θεραπεία του καρκίνου του εγκεφάλου (γλοιοβλαστώματος) σε ενήλικες, που επανεμφανίζεται μετά από τις χημικοθεραπευτικές αγωγές. 

Η συσκευή είναι φορητή και ο ασθενής την έχει μαζί του στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ κάνει τη θεραπεία του. Η θεραπεία είναι μη επεμβατικής φύσης, δεν έχει την παραμικρή από τις τοξικότατες παρενέργειες της χημειοθεραπείας και γίνεται συνεχώς, ενώ ο ασθενής φοράει τα επιθέματα στο κεφάλι του. 

Τα επιθέματα αυτά παράγουν εσωτερικά τους Η/Μ παλμούς που διαπερνούν το κρανίο και φτάνουν μέχρι την περιοχή του όγκου, «ψήνοντας» τα καρκινικά κύτταρα. Ο ασθενής κουβαλάει μαζί του ένα μικρό τσαντάκι που περιέχει τη συ­σκευή, από την οποία βγαίνουν τα καλώ­δια που συνδέονται με τα επιθέματα στο κεφάλι του.

Τα αποτελέσματα από ένα δείγμα 237 τυχαία επιλεγμένων ασθενών έδειξαν ότι -σε σύγκριση με τους λαμβάνοντες χημειοθεραπεία- η επιβίωση τους αυξήθηκε δραματικά, με άριστη ποιότητα ζωής και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. Οι αξονικές εγκεφάλου έδειξαν επίσης δραματική σταδιακή μείωση του όγκου. Και να έχουμε πάντα υπ' όψιν ότι μιλάμε ίσως για την επιθετικότερη μορφή καρκίνου.

Η εταιρία πρόκειται να επεκτείνει όσο το δυνατόν ευρύτερα τη χρήση της συσκευής για τη θεραπεία και άλλων μορφών όγκων. Στην επίσημη ιστιοσελίδα των ΗΠΑ για τις κλινικές δοκιμές υπάρχουν αναρτημένα όλα τα σχετικά paper του δρ. Palti και όλων των ομάδων έρευνας http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00916409από το 2004. Επιτυχείς επαναλήψεις των ερευνών αυτών έγιναν και δημοσιεύθηκαν στις αρχές του 2011, από το Πανεπιστήμιο τουGothenburg, στη Σουηδία(http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/137369.pdf).

Το λυπηρό με τα καθ' ημάς είναι ότι, ενώ στην Ελλάδα έχουμε παρόμοιες επιτυχίες από ομάδες Ελλήνων πανεπιστημιακών ερευνητών, το ελληνικό κράτος σιγεί. Και μόνο οι θεαματικά αποτελεσματικές εργασίες και τα δημοσιευμένα πειράματα της ομάδας του καθηγητή Α. Ευαγγέλου, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε άλλη χώ­ρα, θα αρκούσαν για να εκκινήσει διεθνής εκστρατεία υπέρ της ανάδειξης της έρευνας αυτής.

Η ομάδα του γιατρού-ερευνητή Αγγέλου Ευαγγέλου, καθηγητή Φυσιολογίας στον Κλινικοεργαστηριακό-Λειτουργικό Τομέα, έχει μέχρι τώρα 3 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά για τις θεραπευτικές δράσεις των Η/Μ κυμάτων, μεταξύ των οποίων και στον καρκίνο (δυο στο International edition of HellenicJournal of Nuclear Medicine και μία στο Bioelectromagnetic). Και οι τρεις αφορούν σε επιτυχείς Η/Μ «επιθέσεις» σε κακοήθη κύτταρα και πειραματόζωα.

Στο τμήμα του καθηγητή Ευαγγέλου έχουν ολοκληρωθεί τρεις διδακτορικές διατριβές στο πεδίο των ευεργετικών επιδράσεων οργανωμένων συστοιχιών Η/Μ κυμάτων σε ανθρώπους, και δύο εργασίες σε καλλιέργειες ζωντανών κυττάρων και ζώα. Όλες βαθμολογήθηκαν με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Π. Ιωαννίνων. Το 2011 υπάρχουν ακόμα δύο δημοσιεύσεις που έχουν ήδη γίνει αποδεκτές για δημοσίευση σε διεθνή πε­ριοδικά. 

Η μία αφορά στη θεραπεία της υπερπλασίας του προστάτη με Η/Μ μεθόδους στο «International Urology and Nephrology Journal»και η άλλη στο «Bioelectromanetism in Biology and MedicineJournal». 

Επιπλέον, από τις παρουσιάσεις των σχετικών εργασιών σε εθνικά επιστημονικά συνέδρια πάνω στην Η/Μ θεραπευτική και τη -μέσω αυτής- στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου, η ομάδα έχει μέχρι τώρα λάβει έναν έπαινο και μια διάκριση.Εχει λάβει, επί­σης, διάκριση σε διεθνές συνέδριο με θέμα τη θεραπεία του πόνου.

Βεβαίως, παρότι η ομάδα του καθηγητή Ευαγγέλου είναι γνωστή και πρωτοπόρο σε διεθνές επίπεδο, στην Ελλάδα η απαράδεκτη ποινικοποίηση της έρευνας που έκαναν σε ανθρώπους και ο «διωγμός» τους από τα γνωστά αόρατα κέντρα, δεν τους επέτρεψε μέχρι στιγμής να έχουν ολοκληρωμένα αποτελέσματα και σε άλλες νόσους, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, τα αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά., όπου οι πειραματικές ενδείξεις είναι ήδη συνταρακτικές.

Κατά τα φαινόμενα, οι δικαστικές περιπέτειες της ομάδας (εκκρεμούν εδώ και 7 χρόνια) φαίνεται ότι τελειώνουν φέτος το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να αφοσιωθούν και να τεκ­μηριώσουν τις ωφέλιμες δράσεις των οργανωμένων και στοχευμένων Η/Μ πεδίων, και κατά άλλων παθήσεων.

Σαφέστατα και υπάρχουν και άλλοι πανεπιστημιακοί ερευνητές σε όλη την Ελλάδα, με ανάλογες ή αντίστοιχες επιτυχίες, αλλά όλα αυτά τα σκιάζει η σκλαβιά και η φοβέρα των μεγάλων φαρμακοαφεντικών. Όχι για πολύ όμως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Και, βεβαίως, μην ξεχνάμε και την επαναστατική δουλειά του δρ. Παναγιώτη Παππά, ο οποίος με τη συσκευή του (ΡΑΡΙΜΙ) έχει από τη δεκαετία του '90 αλλάξει ριζικά ολόκληρη την εικόνα της θεραπευτικής. Έχει θεμελιώσει την Η/Μ θεραπευτική δράση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Πηγές   

1) Η εταιρία NOVOCURE (www.novocure.comκαι το επίσημο siteκλινικών δοκιμών (www.i3ovocuretrfai.com),

2) Η ανακοίνωση έγκρισης από το FDA,www.novocure.com/files/Novocure-Approval-v04-15ll.pdf,

3) Η ιστορική αναφορά του FDA. Θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά διότι, πέραν της επιστημονικής και πληροφοριακής της αξίας, σηματοδοτεί και την κήρυξη πολέμου του FDA με τον εαυτό του και το παρελθόν του, www.fda.gov/downloads/AdvisoryCommittees/CommitteesMeetingMaterials/MedicalDevices/MedicalDevicesAdvisoryCommittee/NeurologicalDevicesPanel/UCM247168.pdf

Ιδιαίτερη αξία έχει η παράγραφος 1.3 της σελίδας 12 της αναφοράς, όπου το FDA κατηγορηματικά πιστοποιεί την αξία και τη δύναμη των Η/Μ πεδίων και συχνοτήτων στην καταπολέμηση των όγκων.

Πηγή: Hellenic Nexus τεύχος Ιούνιος 2011, το άρθρο είναι του Ιωάννη Πηλιούνη.

Αναδημοσίευση από :ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ