Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αναπαραγωγικές διαταραχές από Γενετικά Τροποποιημένες Τροφές



Το 2005 οι έρευνες της Irina Ermakova, από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών της..
Ρωσίας απέδειξαν ότι περισσότερα από τα μισά μωρά αρουραίων που τρέφονταν με Γενετικά Τροποποιημένες(ΓΤ) τροφές και συγκεκριμένα σόγια, πέθαναν μέσα σε 3 εβδομάδες. 

Αυτός ο αριθμός ήταν 5 φορές μεγαλύτερος από το φυσιολογικό ρυθμό θανάτων της ομάδας που δεν τρέφοταν με ΓΤ σόγια. 

Τα μωρά της ομάδας που τρέφοταν με ΓΤ σόγια ήταν επίσης μικρότερα(δείτε φώτο) και δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν.
Κατά σύμπτωση, μετά τις δοκιμές που έκανε η Ermakova να χρησιμοποιήσει ΓΤ τροφές, το εργαστήριό της ξεκίνησε να τρέφει όλους τους αρουραίους των εγκαταστάσεων με μια εμπορική τροφή με ΓΤ σόγια. Μέσα σε 2 μήνες ο ρυθμός θανάτων των βρεφών στις εγκαταστάσεις αυξήθηκε κατά 55%.


Όταν η Ermakova τάϊσε τους ποντικούς με ΓΤ σόγια, οι όρχεις τους άλλαξαν χρώμα και από φυσιολογικό ρόζ έγιναν μπλέ σκούροι. 

Πάνω αριστερά βλέπουμε φυσιολογικούς όρχεις ποντικών και στα δεξιά τους όρχεις ποντικών που καταστράφηκαν απο τα γενετικά τροποποιημένα. Πιο δεξιά στη φώτο βλέπουμε τον ποντικό που τρέφεται με φυσιολογικές τροφές και τον μεταλλαγμένο. Οι φώτο απο Εθνική Ρωσική Ακαδημία Επιστημών..

Η ΚΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Διαβάστε εδω οτι και η Κίνα απορρίπτει τις γενετικά τροποποιημένες τροφές!

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ 

Ιταλοί επιστήμονες βρήκαν παρομοίως αλλαγές στους όρχεις ποντικών, συμπεριλαμβανομένου κατεστραμμένα κύτταρα σπέρματος. Επιπλέον, το DNA των εμβρύων από γονείς ποντικούς που τρέφοταν με ΓΤ σόγια λειτούργησαν διαφορετικά.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μια μελέτη της Αυστριακής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2008 έδειξε ότι όσο περισσότερο ΓΤ καλαμπόκι τάϊζαν τα ποντίκια, τόσο λιγότερα παιδιά έκαναν και τόσο μικρότερα σωματικά ήταν τα μωρά.

ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΣΤΕΙΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Θυμηθείτε και την σχετική μας ανάρτηση με τον αγρότη από την Αϊόβα, Jerry Rosman που είχε επίσης πολλά προβλήματα με τα γουρούνια και τις αγελάδες του που έτρεφε με ΓΤ τροφές και έμειναν στείρα. 

ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΟΛΕΓΙΟΥ BAYLOR 

Ερευνητές από το Κολέγιο Baylor της Ιατρικής τυχαία ανακάλυψαν ότι ποντίκια που μεγάλωσαν σε κρεβάτι με στάχυ καλαμποκιού ΓΤ ούτε γεννούσαν αλλά ούτε έδειχναν αναπαραγωγική συμπεριφορά. Έρευνες που έγιναν στο καλαμπόκι αποκάλυψαν δύο παράγοντες που σταματούσαν τον αναπαραγωγικό κύκλο στα θυληκά σε συγκεντρώσεις περίπου 200% χαμηλότερα από ότι τα κλασσικά φυτοοιστρογόνα. Ένας παράγοντας επίσης περιόριζε επίσης την αρσενική σεξουαλική συμπεριφορά ενώ και οι δύο ουσίες συνέβαλαν στην αύξηση του καρκίνου του μαστού και του προστάτη.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η Αμερικανική Ακαδημία Περιβάλλοντος και Ιατρικής τονίζει οτι τα ΓΤ προϊόντα δεν είναι ασφαλή. Ανέφεραν οτι αρκετές μελέτες σε ζώα δείχνουν σοβαρούς κινδύνους υγείας που συνδέονται με τα ΓΤ τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου υπογονιμότητας, προβλήματα του ανοσοποιητικού, επιτάχυνση της γήρανσης, ελλατωματική ρύθμιση της ινσουλίνης και αλλαγές σε μείζωνα όργανα και το γαστρεντερικό σύστημα. Η Ακαδημία ζήτησε απο τους ιατρούς να συμβουλεύουν τους ασθενείς να αποφεύγουν τα ΓΤ τρόφιμα.

Πριν αποφασίσει ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων(FDA) των ΗΠΑ να επιτρέψει την κυκλοφορία των ΓΤ χωρίς ένδειξη, οι επιστήμονες του FDA είχαν επανειλλημένως προειδοποιήσει οτι τα ΓΤ τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν απρόβλεπτες, δύσκολες στο να ανιχνευφθούν παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένου αλεργίες, τοξίνες, νέα ασθένειες και διατροφικά προβλήματα. Ζήτησαν να γίνουν μακρόχρονες μελέτες ασφαλείας πριν κυκλοφορήσουν τα προϊόντα χωρίς ένδειξη, αλλά τους αγνόησαν.


Πηγές στις οποίες μπορείτε να διαβάσετε τις έρευνες που αναφέρονται παραπάνω

http://real-agenda.com/tag/institute-of-ecology-and-evolution-of-the-russian-academy-of-sciences/

http://www.responsibletechnology.org/#size

http://www.huffingtonpost.com/jeffrey-smith/genetically-modified-soy_b_544575.html

Γιατί όμως επιμένουν να προωθούν τις γενετικά τροποποιημένες τροφές;

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ;

Σκεφτείτε οτι ακόμη και στο Ιράκ που κατέκτησαν μέσα στα βασικά νομοσχέδια του Πωλ Μπρέμερ του Αμερικανο-εβραίου προσωρινού διοικητού του Ιράκ, υπήρχε και η υποχρέωση του Ιράκ να χρησιμοποιεί μόνο γενετικά τροποποιημένους σπόρους!!!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ!!!

Όλοι οι ερευνητές συμφωνούν οτι ο κύριως στόχος είναι η μείωση του πληθυσμού της Γης.
Για αυτό θα συνεχίσουν να προωθούν τα Γενετικά Τροποποιημένα τρόφιμα ακριβώς γιατί είναι θανατηφόρα και μειώνουν την αναπαραγωγή. Τον ίδιο στόχο έχουν και τα εμβόλια.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΝ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΟΠΩΣ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ, ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ, ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΤΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΤ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ!!!


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου