Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η Φθορίωση μειώνει το ΙQ και Δημιουργεί Προβλήματα Υγείας

Μια πρόσφατη κινεζική μελέτη συμπέρανε ότι η χαμηλή δόση φθοριούχου νατρίου στο πόσιμο νερό μειώνει το δείκτη νοημοσύνης, ειδικά στα παιδιά. Αυτή είναι η εικοστή τέταρτη τέτοια διεθνής μελέτη με το ίδιο συμπέρασμα. Το φθοριούχο νάτριο έχει επίσης σχετιστεί με τη μειωμένη γονιμότητα και τα χαμηλότερα σπερματικά επίπεδα.
Άλλα θέματα υγείας που προκύπτουν από τη βασική λειτουργία του φθοριούχου νατρίου ,είναι η ικανότητα του να σταματήσει την παραγωγή του θυροειδούς.Κάποτε το χρησιμοποιούσαν και
για να εμποδίσουν τον υπερθειροειδισμό(υπερλειτουργικός θυρεοειδής).Έτσι εάν ι θειροειδής σας είναι κανονικός, θα μειωθεί σε υποθειροειδισμό,που οδηγεί σε έναν μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας.

Το φθορίδιο του νατρίου συσσωρεύεται και αποθηκεύεται στα κόκκαλα, όπου μετατοπίζει το ασβέστιο και τα αποδυναμώνει.Ο κωνοειδής αδένας απορροφά πολύ περισσότερες από τις ουσίες που τίθενται στο 70% του παρεχόμενου νερού στις ΗΠΑ,ενώ στο μεταξύ οι επιστημονικές έρευνες και οι δημόσιες διαμαρτυρίες δε λαμβάνονται υπόψη.

Θέματα Υγείας 

Παρακάτω αναφέρονται ορισμένα από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η πόση φθοριωμένου νερού:

 • Διαταραχή του θειροειδούς: Επηρεάζει το πλήρες ενδοκρινικό σύστημα και οδηγεί σε παχυσαρκεία και διαβήτη
 • Νευρολογικές Διαταραχές:Μείωση IQ και αδυναμία εστίασης,Λήθαργο, Κόπωση, ενδεχομένως Ινομυαλγία.
 • Διαταραχές της Μελατονίνης: Διαταραχές ύπνου, Αυξημένη γήρανση, Χαμηλότερη Ανοσία στον Καρκίνο.
 • Νόσος Αλτσχάιμερ
 • Κωνοειδής αδένας:Αποτιτάνωση αυτού του αδένα που βρίσκεται στη μέση του εγκεφάλου. 
 • Καρκίνος   

  Θα ακολουθήσει συνέχεια του άρθρου με τις κατηγορίες φθοριδίου αλλά και με τρόπους αποφυγής της πόσης φθοριωμένου νερού.
   Μετάφραση: Έρευνα κ΄ Επιστήμη
  Πηγή: naturalnews.com

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου